Çaka Bey Müzikali Kamera Arkası


Bir İzmir’li olarak,
Çaka bey’in yaşamını incelediğimde, çok güçlü , harika,tarihsel bir fenomen olduğunu gördüm. Hiçbir zaman yetinmediğini, kendini hep geliştirdiğini, hep daha iyiye daha güzele doğru, gece gündüz demeden çalıştığını gördüm.

Çaka bey’in nitelikleri bana, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk gibi olağanüstü yetenekli liderlerin özeliklerinde olduğu izlenimini verdi. Karadeniz kıyıları, Malazgirt ve diğer tarafta İstanbul, İzmir, adalar denizi…
Çaka Bey,İzmir’in ve Türk denizciliğinin tarihsel sayfasında silinmez anılar bıraktı.
İzmir”li olarak,
Çaka bey’in hayatının müzikal olarak yazılması, yapıtta Çaka bey karakterini oynayacak kişiyi bulma ihtiyacı işte böyle ortaya çıktı. Bir süre İstanbul’da yaşayan Çaka bey’in orada geçirdiği gençlik yıllarındaki aşklarını yaşadığı, İstanbul’a olan tutkusu ve
sonra da ona sahip olma isteği ile bir İzmirli olarak, bu karakteri canlandırabilecek birini bulma düşüncesi bana büyük bir heyecan verdi.

Evet! Ön çalışmalara başladım. Oyuna uygun müzikleri ben tasarlayacağım. Işık ve görüntü tasarımını BOR MÜZİK SES IŞIK GÖRÜNTÜ tasarım ekibi tarafından yapacaktı. Sinerjimizi ve hayal gücümü zarif, samimi bir anlatım ve sürükleyici bir akıcılıkla kaleme dökmek kalıyordu. Heyecan duymamak elde değil. Aynı kentte olmamız, yapıtın yazılma aşamasında birlikte çalışacağımız kişiler konusunda zorluk yaratmayacaktı.

Sıra, bu oyunun kendi sahnesinde, sanatseverlerle buluşmasına gelecek. Oyunun iyi bir ekip çalışmasıyla çok başarılı olacağına inanıyorum. O yürekleri burkan, gözyaşlarını sessizce, usul usul ama çağlarcasına akıtıveren büyük ama, büyük olduğu kadar da hüzünlü İzmir öyküsünün, izleyicilerin de yüreklerinde iz bırakacağını düşünüyorum. İlişkte bulunan görüntüler amatör olarak şirket elemanlarınca bir tatil gününde yapılan amatörce bir denemeden ibarettir. Gerek tersane gerek çadır gerekse oba ve şaman animasyonları tarafımca yapılmış olup gerektiği şekilde ve yerinde kullanılmaya çalışılmıştır.

İZMİR

24.12.2017

BOR MÜZİK
MÜH.NEDİM KILINÇ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.