Kurzweil FORTE İnceleme by Zafer Çebi Bölüm 2


Bor Müzik Forte Tanıtım 2. Bölüm – Zafer Çebi
Kurzweil , Dünya’nın en eski synthesizer üreticisi ve synthesizer teknolojisinde profesyonel/yarı-profesyonel müzisyenler ve ev/proje stüdyo sahipleri yanı sıra şarkı sözü yazarları ve sanatçıları hedefler, bir tam set otantik sesler ve müzik özellikleri dahil çağdaş stiller ve sesler bir vurgu yapma kapsamlı sağlar. Son derece taşınabilir ve kompakt, LE Serisi performans durumları için ideal bir klavye olarak da hizmet vermektedir.
Ayrıca, Artis 7 SoundEditor Kurzweil klavyeler için tasarlanmış bir tam özellikli düzenleyici/kütüphaneci ve ses geliştirme aracıdır. SoundTower’ın editörü mantıksal, kullanımı kolay grafik arayüzleri bir dizi her düzenlenebilir SP4 parametre görüntüleyerek düzenleme deneyimini büyük ölçüde genişletir. SoundEditor oluşturmak, düzenlemek, organize etmek ve SP4 programları, kurulumları ve etkileri saklamaya yarar. Bir standart MIDI bağlantı (DIN veya USB) yardımıyla, SoundEditor yardımıylabilgisayarda bütün bireysel programları, kurulumları, efektleri veya SP4 tüm bankalara iletebilirsiniz.
Basit kullanışlı ve seslerine hayran kalacağınız bir klavyedir.
Piyano Bölümü

İnanılmaz derecede gerçek duvar piyanosu ve Grand piyano sesi..

Kurzweil , piyano, EP’lar, kemanlar, nefesli-üflemeli çalgılar, orkestra sesleri, gitarlar, baslar ve davulları içeren çok zengin enstrüman sesleri koleksiyonu ve pek çok klasik ve modern synth sesleri sunmaktadır. Sadece bir akustik piyano üreticisinin başarabileceği iki WEBER kuyruklu piyanonun dijital rekreasyonu ile detaylandırılmıştır. Çok ustaca nüansların titiz ayrıntılarındaki reprodüksiyon, en iddialı piyanistleri dahi tatmin edecek zarif, el yapımı piyano Sesleri meydana getirmektedir. Kurzweil K 250 ile DÜNYANIN İLK dijital piyano örneklemesi ile başlayan, yeni eklenen Ses, orkestra seslerden hip-hop’a kadar çok çeşitli yeni sesler gibi Clavinet’ler ve Organ’ların seslerini içermektedir. Bu büyük dahili wave hafızası kurzweil’in en iyi sesli ve çok yönlü klavye workstation olduğunu garantilemektedir.
Ton üretici aynı zamanda yarı damper pedalını ayrı olarak satılan KP3 ayak pedalı ile birlikte kullanımını destekler. Damper rezonans etkisi ile yarı damper pedalını kullanarak kuyruklu piyanonun ses kartını canlandıran ve çok gelişmiş piyano pedal tekniklerine doğal olarak cevap veren çok daha gerçekçi ve zengin bir piyano sesi elde edebilirsiniz.

Profesyoneller için de Grand piyano tadına, Kurzweil’in ses işlemcisi ise efsane olmuş Alman piyanolarının, konser piyanolarının etkileyici ses ve cazibesine sahiptir. Her piyanist için akustik piyanonun dokunma hissi çok önemlidir. Kurzweil’inizi en sevdiğiniz hale getirmek için, parmaklarınızın gücüne ya da çalış stilinize bağlı olarak dokunma hassasiyetini sert, orta ya da yumuşak ayarlarından biri olarak seçebilirsiniz. Size uyan, en sevdiğiniz klavye ayarı ile çalabilirsiniz… Dünyaca ünlü Grand Piyano seslerini ihtiva eder. Ayrıca string seslerinde rezonansını ve sertliğini damper aracılığıyla değiştirebilir. Org seslerinde damper pedal aracılığıyla vibrasyon verebilme özelliği vardır. 27 solo enstrüman sesi ile vokal, koro, gitar yanında timpani eşliğinde senfonik orkestra sesleri ile ev ortamında kendi senfoni orkestranızı yaratabilirsiniz.
Kusursuz Kurzweıl Sample’ları – Tam Konser piyanosu tonu…

Piyano tonu,Kusursuz Kurzweil PC3 sample’ları muhteşem Alman piyanosu Weber tam konser piyanosunun otantik tonunu ve rezonansını aslına inanılmaz derecede sadık kalarak üretmek için titiz şekilde akort edilmiş ve dikkatli şekilde kontrol edilmiş bir ortamda sampling işlemi yapılmış bir tam konser piyanosunun sesini sunar.

Klavye, gerçek bir akustik piyanonun tuş özelliğine sahiptir. Özel olarak imal ettiği tuş hassasiyet ayarı içindeki piyano seçeneği, akustik bir piyanonun çalma hissini ve sertliğinihissettirir.

Akustik piyano klavyesinin özünü kavramak için geliştirilen Kurzweil’in Hammer (çekiç aksiyonlu) Standart Klavyesi akustik piyanonun müzikal ifadesini sunarak nüanslı tonlar ve ince dinamiklerle çalabilmenizi sağlar. Ayrıca bas perdesinde daha sert bir histen tizlerdeki tuşlarda daha hafif, daha hassas bir hisse geçmesiyle

akustik piyanoların kademeli tuşesini de taklit eder.

Synth Bölümü

Enstrüman seslerinin etkileyiciliğini artıran Ses motoru

Kurzweil’in PC3 ’den devraldığı tone üretici, (Genişletilmiş Artikülasyon) ile kombine edilmiş bu 32-element yapısı size elektronik enstrümanlarda yenilenmesi zor olan etkileyici artikülasyonları içeren şaşırtıcı biçimde hatasız akustik enstrümanlara erişmenizi sağlar. Örneğin, üflemeli çalgılardaki doğal bağlı çalma sesini, piyanoların ve diğer enstrümanların serbest tuş seslerini, gitar geçişlerini ve armonileri ve telli çalgıların (spicato, tremolo ve pizzicato, vs.). pek çok farklı artikülasyonunu yeniden yaratabilirsiniz.

Org Bölümü

Klasik Hammond, Vox org organlarında modellenmiştir. İstediğiniz tüm denetimleri ve 9 gerçekçi drawbars .Klavye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.